Trimite o stire / Comunicat de presa

In aceasta pagina puteti trimite spre publicare in site-ul www.stiriturism.eu urmatoarele tipuri de materiale:

1.  Stiri din domeniul turismului

Puteti trimite atat stiri de interes national, cat si de interes local, legate de turism, dezvoltare regionala.

2. Comunicate de presa

Comunicatele de presa vor fi publicate in sectiunea “Comunicate de Presa” iar comunicatele ce prezinta interes pentru un numar mai mare de persoane, vor fi publicate si pe prima pagina a portalului.

3. Publireportaje sau Articole de Autopromovare

Puteti transmite materiale in care sa promovati afacerea dumneavoastra din domeniul turismului, atata timp cat materialele sunt scrise intr-o maniera interesanta pentru posibilii cititori.

 Informatii despre cum trebuie redactat un comunicat de presa:

Articolele , Stirile sau Comunicatele de presa trebuie sa fie clare, de actualitate si cu valoare de stire. Nu trebuie sa contina reclame, adresare directa sau mesaje cu caracter comercial sau spam.

Continut cu valoare de stire. In general, stirile contin informatii de actualitate despre un serviciu nou, o extindere a afacerii, un eveniment organizational important, aniversare ( nu personala ) sau un premiu castigat.
De asemenea, oferirea de informatii cu valoare de consultanta sau a unor sfaturi despre un subiect cu valoare de stire.

Fiti obiectiv. Comunicatele nu trebuie sa contina exclamatii excesive sau adresare directa (ex: tu, eu, noi, etc.), decat daca se afla intr-un citat al unui purtator de cuvant. Adresarea directa este mai degraba un indiciu al continutului de tip reclama, decat al unui comunicat de presa. La fel si exclamatiile, sustinerea subiectiva a unor servicii sau produse, descrierea acestora ca fiind “incredibile” – toate acestea intra in contradictie cu credibilitatea stirii.

Date de contact corecte. Comunicatele de presa trebuie sa contina informatii de contact corecte, astfel incat un jurnalist interesat  sa poata intra rapid in legatura cu reprezentantii companiilor atunci cand doresc detalii suplimentare despre mesajele expuse in comunicatul de presa.

Lungime standard. Comunicatele trebuie sa contina intre 300 si 900 de cuvinte. Lungimea comunicatului afecteaza direct distributia acestuia, iar comunicatele care sunt prea scurte sau prea lungi pot avea probleme in a fi indexate de motoarele de cautare.

Ortografie corecta.  Comunicatele nu trebuie sa contina greseli gramaticale. Desi jargonul si acronimele ajuta la o buna pozitionare in rezultatele motoarelor de cautare, asigurati-va ca includeti definitii ale termenilor de jargon specifici domeniului, astfel incat orice persoana sa le poata intelege.

Formatare. Comunicatele nu trebuie sa includa taguri HTML si alte formatari precum caractere non-standard, tabele sau spatii fortate. De asemenea, textul comunicatelor nu trebuie scris cu majuscule, partial sau integral. Folositi majuscule la inceputul frazelor sau numelor proprii.

Citeste mai mult: Indrumari editoriale pentru comunicate de presa

Reguli de publicare Articole

Pentru ca Articolul sau Comunicatul de Presa sa fie acceptat pentru publicare, trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

 • Informatiile complete si reale
 • Articolele originale si care va apartin.  Atentie la drepturile de autor!
  Va rugam sa nu trimiteti articole sau texte luate cu Copy/Paste de pe alte site-uri.
 • Continut de calitate. Evitati greselile gramaticale. Este interzis limbajul licentios sau ofensator.
 • Nu abuzati de “cuvintele cheie”.
 • Nu sunt acceptate articole care nu au nici o legatura cu domeniul turismului, cu caracter ofensator, rasist sau ilegal.

Ne rezervam dreptul de a respinge si sterge orice articol care nu respecta aceste conditii editoriale minimale.

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Titlu

Textul Stirii

Antispam
1+2=? 

No Comments


Linkuri Turism

 • Cazare in Eforie Nord Eforie Nord este cea mai populara statiune turistica de pe litoralul romanesc, locul in care turistii pot gasi cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni si hoteluri de 2 stele , pana la cele mai luxoase locatii de 4 si 5 stele. Gasiti aici tarife act 10
 • Cazare la Pensiuni in Romania Daca doriti sa gasiti o pensiune pentru a petrece un week-end la un gratar cu prietenii undeva in Romania, acesta este site-ul cel mai potrivit aici veti gasi numai pensiuni cu detalii despre dotarile locatiilor prezentate. 0
 • Cresa Toffy & Joy Cresa Toffy & Joy Braosv 0
 • Litoralul Romanesc Pe LItoral-Romania.ro se sunt prezentate numeroase oferte de cazare Hoteluri si Pensiuni de pe litoralul Romanesc. De asemenea se pot face rezervari direct la proprietari. 0
 • Pensiuni Munte Pentru cei ce cauta o pensiune la munte, Pensiuni-Montane.ro prezinta sute de oferte de cazare la pensiuni din Romania, evident in zone montane. 0