Descoperiti traditia culinara a Deltei Dunarii la “Festivalul Borsului de Peste” !

octombrie 10th, 2013 Comunicate de presaDelta DunariiStiri turism 0 Comments

DESCOPERITI TRADITIA CULINARA A DELTEI DUNARII

In perioada 6-9 septembrie 2013,  s-a desfasurat  la Tulcea ”Festivalul Borsului de Peste al Deltei Dunarii“, evenimentul  organizt de A.N.T.R.E.C. Tulcea si care  a avut loc in centrul localitatii Crisan,  pe bratul Sulina, la 47 km. de municipiul Tulcea.

Festivalul Borsului de Peste Delta DunariiParticipantii la evenimentul culinar, s-au putu bucura de gastronomia si arta culinara deltaica, cu influentele diferitelor culturi ale etniilor conlocuitoare, si au avut ocazia sa  cunoasca nemijlocit traditiile si obiceiurile folclorice si culturale din Delta Dunarii.

În cadrul Festivalului Borsului de Peste al Deltei Dunarii s-au organizat concursuri gastronomice pe baza de retete traditionale deltaice de pe întreg teritoriul deltei, unde echipe de bucatari s-au intrecut în maestria gatitului timp de doua zile. În timpul concursurilor participantii au putut face cunostiinta cu  folclorul local a etniilor deltaice si frumusetea biodiversitatii deltei.

Prima editie a “Festivalului Borsului de Peste al Deltei Dunarii” poate fi considerat un succes real pentru pomovarea produsului turistic gastronomic traditional din Delta Dunarii.

Au participat echipe de bucatari de pe tot cuprinsul Deltei, delectîndu-i pe invitati si pe turisti cu produsele si preparatele lor traditionale, dar si cu prezentarea unui extraordinar folclor, cîntece si dansuri traditionale ce au “electrizat” atmosfera.

Pe lînga o presa numeroasa, s-au numit printre participanti si autoritatile locale si centrale, printre acestia onorand cu prezenta si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Editia I s-a incheiat, asa ca organizatorii deja au început pregatirile pentru cea de-a II-a editie, unde vor aştepta turişti în numar cît mai mare!

Sursa:
Comunicat de presa
A.N.T.R.E.C TULCEA

Foto:  http://festivalulborsuluidepeste.ro

 

 

About Romania Turistica

Salut Suntem echipa Romania-Turistica.ro si va oferim reteaua de bloguri Ro-Turistic.ro.

» has written 57 posts

No Comments


Linkuri Turism

  • Cazare in Eforie Nord Eforie Nord este cea mai populara statiune turistica de pe litoralul romanesc, locul in care turistii pot gasi cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni si hoteluri de 2 stele , pana la cele mai luxoase locatii de 4 si 5 stele. Gasiti aici tarife act 10
  • Cazare la Pensiuni in Romania Daca doriti sa gasiti o pensiune pentru a petrece un week-end la un gratar cu prietenii undeva in Romania, acesta este site-ul cel mai potrivit aici veti gasi numai pensiuni cu detalii despre dotarile locatiilor prezentate. 0
  • Cresa Toffy & Joy Cresa Toffy & Joy Braosv 0
  • Litoralul Romanesc Pe LItoral-Romania.ro se sunt prezentate numeroase oferte de cazare Hoteluri si Pensiuni de pe litoralul Romanesc. De asemenea se pot face rezervari direct la proprietari. 0
  • Pensiuni Munte Pentru cei ce cauta o pensiune la munte, Pensiuni-Montane.ro prezinta sute de oferte de cazare la pensiuni din Romania, evident in zone montane. 0