Zilele Braşovului la a XI-a editie, 2012

aprilie 22nd, 2012 EvenimenteSarbatoriStiri turism 0 Comments

Zilele Brasovului - Coborarea Junilor in CetateOrasul Brasov a intrat in sarbatoare. Incepand din joi, 19 aprilie 2012, si pana duminica, 22 aprilie, brasovenii si turistii aflati in oras se vor bucura de Parada Junilor,  spectacole, concerte ale unor importanti artisti precum Anna Lesko, Mandinga sau Fly Project ,  expozitii si targuri stradale cu produse artizanale, iar în fiecare seara va exista si cîte un concert de muzică clasică şi spectacole la Teatrul „Sică Alexandrescu“ .  Zilele Braşovului au ajuns la a XI-a ediţie.

Joi, 19 aprilie, s-a deschis in Piaţa Sfatului “Tîrgul de Flori”, iar pe aleea de promenada a parcului „Nicolae Titulescu“ a fost amplasat “Tîrgul meşteşugarilor”, la fel ca şi anii trecuţi. Tot joi, s-a deschis “Targul ONG-urilor” pe strada Diaconu Coresi.

Un fapt inedit la Zilele Brasovului 2012, este participarea cu expoziţii ale ale unor grupuri de artisti din Israel sau din Cipru, tari cu care Brasovul are relatii culturale.  Incepand de joi, ora 10.00, la Centrul Cultural Reduta se poate vizita expoziţia „Art Connections“, la care participă artişti israelieni din Rishon Le Zion şi artişti ciprioţi din Limasol.  La sala Teatrului „Sică Alexandrescu“ se joaca spectacolul „Colonelul şi păsările“ de Hristo Boicev, în regia lui Alexandru Dabija.

Vineri, 20 aprilie,  elevii liceelor din Brasov  l-au  omagiat pe I.L. Caragiale. Incepand cu ora 11.00, în Piaţa Sfatului,  elevii Colegiului Naţional „Unirea“ au pus in scena momente din piesa de teatru „Căldură mare“, iar cei de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil“, „Un pedagog de şcoală nouă“. Liceenilor li  s-a alăturat şi Asociaţia „Amphiteatrrom“ care va prezenta tot în Piaţa Sfatului, scene din piesa „O noapte furtunoasă“.

Tinerii brasoveni s-au bucurat vineri sera, de concertul sustinut in Piaţa Sfatului, de cîştigătoarea ediţiei naţionale a Eurovision,  Mandinga, urmat de concertul Annei Lesko.

Pentru iubitorii de muzica clasică Filarmonica Braşov a susţinut la ora 19.00, la Cercul Militar, concertul „Musashino – Braşov, 20 de ani de prietenie“, dirijat de Daisuke Soga, avîndu-i ca solişti pe Fuko Ishi, la pian şi pe Dănuţ Manea, la vioară. La Teatrul „Sică Alexandrescu“ s-a jucat piesa Sectorul „S“ de Emanuel Pîrvu.

Sambata, 21 aprilie, copii de la Corul Unison vor concerta in Piata Sfatului de la ora 12.30, iar de la 13.30  artistii Teatrului „Arlechino“ vor pune in scenă piesa „Galoşul fermecat“.

Tot în Piaţa Sfatului, de la ora 18.00 vor sustine concerte:  Alex Velea, Fly Project şi Ellie White.

Iubitorii  muzicii de operă, si nu numai, pot urmari, de la 18.30, la Sala Operei,  spectacol „Traviata“, dirijor Traian Ichim, in regia lui Dumitru Tăbăcaru.

La Teatrul „Sică Alexandrescu“ este programat, de la ora 19.00, spectacolul cu piesa „Absint“, de Marta Fertacz, în regia lui Claudiu Goga.

Duminică, 22 aprilie, de la ora 10.30 va avea loc tradiționala parada a Junilor.  Sărbătoarea Junilor din Scheii Brașovului este o tradiție desfășurată an de an în duminică după Sfintele Sărbători ale Paștelui, “Duminica Tomii”.

Cele şapte grupuri de juni vor coborî în cetate, în tradiţionala paradă călare pe traseul:
- Piaţa Unirii, –  str. Brîncoveanu, –  Str. George Bariţiu, –  str. Mureşenilor, – B-dul. Eroilor, - Str. Republicii, – Piaţa Sfatului,  - Str. Apollonia Hirscher, – str. Poarta Schei,  -str. Prundului, Piaţa Unirii si in final, Pietrele lui Solomon.

Tot duminică, în cadrul evenimentului “Zilele Brașovului 2012″, pe scena din Piaţa Sfatului, între orele 13.00-19.00, comunitățile Brașovului își prezintă tradițiile. Participă comunitatea elenă, comunitatea germană, comunitatea rromă și ansambluri folclorice din zona Brașov.

Sarnatoarea Zilele Braşovului se încheie duminică seara, cu un spectacol folcloric, ce va incepe la ora 17.00 realizat în parteneriat cu ETNO TV, la care participă renumiti artisti populari printre care  Veta Biriş, Lucian Drăgan si Ansamblul Folcloric „Cerbul Carpatin“.

Reprezentantii primariei au declarat ca pentru ediţia din acest an a Zilelor Braşovului, s-au alocat aproximativ 100.000 de lei, dintre care 70.000 pentru cele şapte grupuri de juni.

Tags

About Romania Turistica

Salut Suntem echipa Romania-Turistica.ro si va oferim reteaua de bloguri Ro-Turistic.ro.

» has written 57 posts

No Comments


Linkuri Turism

  • Cazare in Eforie Nord Eforie Nord este cea mai populara statiune turistica de pe litoralul romanesc, locul in care turistii pot gasi cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni si hoteluri de 2 stele , pana la cele mai luxoase locatii de 4 si 5 stele. Gasiti aici tarife act 10
  • Cazare la Pensiuni in Romania Daca doriti sa gasiti o pensiune pentru a petrece un week-end la un gratar cu prietenii undeva in Romania, acesta este site-ul cel mai potrivit aici veti gasi numai pensiuni cu detalii despre dotarile locatiilor prezentate. 0
  • Cresa Toffy & Joy Cresa Toffy & Joy Braosv 0
  • Litoralul Romanesc Pe LItoral-Romania.ro se sunt prezentate numeroase oferte de cazare Hoteluri si Pensiuni de pe litoralul Romanesc. De asemenea se pot face rezervari direct la proprietari. 0
  • Pensiuni Munte Pentru cei ce cauta o pensiune la munte, Pensiuni-Montane.ro prezinta sute de oferte de cazare la pensiuni din Romania, evident in zone montane. 0