Printul Harry al Marii Britanii a petrecut Pastele in satul Miclosoara in judetul Covasna

aprilie 9th, 2012 PasteStiri turismZona Harghita Covasna 0 Comments
Printul Harry al Marii Britanii

Printul Harry al Marii Britanii

Aflat la prima sa vizita in Romania, Prinţul Harry al Marii Britanii, fiul cel mic al prinţului Charles,  a petrecut Sarbatorile de Paste ( Pastele catolic – 8 aprilie ) in Transilvania, la resedinta contelui Kalnoky din localitatea covasneana Miclosoara, un conac construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist. Prinţul Harry a ajuns în România încă de vineri, pe aeroportul din Tîrgu Mureş.

Prinţul Harry s-a aflat în localitatea Micloşoara, judeţul Covasna, unde îşi au reşedinţa contele Tibor şi contesa Anna Kalnoky. Contesa Anna a confirmat pentru “Adevărul” prezenţa Prinţului Harry, dar s-a ferit să dea mai multe detalii. „Noi avem acum Sărbătorile şi a venit pe cont propriu. Mâine va pleca, dar nu ştiu la ce oră”, a spus contesa Anna. Cât despre preparatele pe care le va servi Prinţul, contesa spune că acestea vor fi cele tradiţionale, specifice Sărbătorilor Pascale.

Castelul Kalnoky

Castelul Kalnoky

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri, inca din anul 1996. Casa „regală” din Viscri este închiriată peste an turiştilor, care trebuie să scoată din buzunar 670 de lire sterline, pe săptămână.  Satul lui Charles, cum este cunoscut acum Viscri, este vizitat anul de peste 10.000 de turişti, majoritatea străini. Viscri a fost trecut pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume, aflându-se în patrimoniul UNESCO.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky. De asemenea, prinţul Charles s-a aflat în vizite private şi în judeţele Mureş şi Harghita.

Prinţul Charles spunea că şi-ar dori să întâlnească şi la britanici “sentimentul apartenenţei, al identităţii,” pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

“Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor”, declara prinţul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

 

 

About Romania Turistica

Salut Suntem echipa Romania-Turistica.ro si va oferim reteaua de bloguri Ro-Turistic.ro.

» has written 57 posts

No Comments


Linkuri Turism

  • Cazare in Eforie Nord Eforie Nord este cea mai populara statiune turistica de pe litoralul romanesc, locul in care turistii pot gasi cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni si hoteluri de 2 stele , pana la cele mai luxoase locatii de 4 si 5 stele. Gasiti aici tarife act 10
  • Cazare la Pensiuni in Romania Daca doriti sa gasiti o pensiune pentru a petrece un week-end la un gratar cu prietenii undeva in Romania, acesta este site-ul cel mai potrivit aici veti gasi numai pensiuni cu detalii despre dotarile locatiilor prezentate. 0
  • Cresa Toffy & Joy Cresa Toffy & Joy Braosv 0
  • Litoralul Romanesc Pe LItoral-Romania.ro se sunt prezentate numeroase oferte de cazare Hoteluri si Pensiuni de pe litoralul Romanesc. De asemenea se pot face rezervari direct la proprietari. 0
  • Pensiuni Munte Pentru cei ce cauta o pensiune la munte, Pensiuni-Montane.ro prezinta sute de oferte de cazare la pensiuni din Romania, evident in zone montane. 0