Primul week-end cu mii de turisti pe litoral in 2011

iunie 20th, 2011 LitoralStiri turism 0 Comments

Mii de turişti au petrecut acest sfârşit de săptămână pe litoral, iar hotelierii se aşteaptă ca în perioada următoare numărul acestora să crească, odata cu venirea vacantei si incalzirea vremii.

Plaja turisti LitoralPreşedinta Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin,  a declarat, duminică, pentru AGERPRES că acesta este primul sfârşit de săptămână din 2011 când pe litoral sunt mai mulţi turişti, preferată fiind staţiunea Mamaia.

”Este primul week-end mai animat, iar numărul turiştilor va creşte şi pentru că elevii au intrat în vacanţă. (…) Până acum au fost pe litoral cu 20% mai puţini turişti decât anul trecut. Week-end-ul trecut staţiunile din sudul litoralului erau pustii”, a afirmat reprezentanta asociaţiei de dezvoltare şi promoare a turismului.

În perioada 15 iunie – 15 iulie, turiştii pot beneficia de programul ”Zile gratuite de vacanţă”, iniţiat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), program în care sunt incluse şi 15 hoteluri de pe litoral, acesta fiind reluat în perioada 15 august – 15 septembrie. Astfel, cei care petrec un sejur pe litoral prin acest program pot beneficia de una sau două nopţi de cazare gratis, după modelul ”plăteşti cinci nopţi şi stai şase sau şapte”.

În staţiunea Mamaia, tarifele de cazare în această perioadă variază de la 250 lei/persoană pentru cinci nopţi într-o cameră dublă a unui hotel cu două stele, cu mic dejun inclus, până la peste 600 lei/persoană pentru aceeaşi perioadă, într-un hotel de patru stele. La un hotel de cinci stele, turistul trebuie să plătească peste 600 lei pentru o singură noapte.

Incepnad cu 1 iulie tarifele la cazare vor creşte, in unele cazuri, majorarile de tarif  începând de la sfârşitul lunii iunie.  Acestea sunt cu cel puţin 70 de lei, pentru sejuri de cinci zile cu mic dejun inclus, la hotelurile de până la patru stele. La unităţile de cinci stele, o noapte de cazare va ajunge să coste peste 800 de lei.

Conform hotelierilor, tarifele de pe litoral practicate în acest an sunt cu 5-10% mai mici decât cele din 2010.

Cu toate ca echipele de muncitori si utilajele Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea – Litoral colecteaza saptamanal sute de tone de alge, acestea se depun continuu in aceasta perioada, turistii care isi petrec vacanta in aceasta perioada pe litoral, fiind pusi in neplacuta situatie de a gasi in anumite zone de plaja, mari cantitati de alge. Cele mai fectate portiuni de plaja se gasesc in sudul statiunii Mamaia, in municipiul Constanta si Eforie Sud.

Sursa AGERPRES:  Constanţa: Mii de turişti sunt în staţiunea Mamaia.

Tags

About Romania Turistica

Salut Suntem echipa Romania-Turistica.ro si va oferim reteaua de bloguri Ro-Turistic.ro.

» has written 57 posts

No Comments


Linkuri Turism

  • Cazare in Eforie Nord Eforie Nord este cea mai populara statiune turistica de pe litoralul romanesc, locul in care turistii pot gasi cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni si hoteluri de 2 stele , pana la cele mai luxoase locatii de 4 si 5 stele. Gasiti aici tarife act 10
  • Cazare la Pensiuni in Romania Daca doriti sa gasiti o pensiune pentru a petrece un week-end la un gratar cu prietenii undeva in Romania, acesta este site-ul cel mai potrivit aici veti gasi numai pensiuni cu detalii despre dotarile locatiilor prezentate. 0
  • Cresa Toffy & Joy Cresa Toffy & Joy Braosv 0
  • Litoralul Romanesc Pe LItoral-Romania.ro se sunt prezentate numeroase oferte de cazare Hoteluri si Pensiuni de pe litoralul Romanesc. De asemenea se pot face rezervari direct la proprietari. 0
  • Pensiuni Munte Pentru cei ce cauta o pensiune la munte, Pensiuni-Montane.ro prezinta sute de oferte de cazare la pensiuni din Romania, evident in zone montane. 0