Concluziile primului Congres Internaţional de Turism Rural din România

mai 9th, 2011 EvenimenteStiri turism 3 Comments

Congresul Internaţional de Turism Rural, care s-a desfăşurat în premieră în România în perioada 4-5 mai 2011, la Alba Iulia, s-a încheiat astăzi cu adoptarea unei declaraţii a instituţiilor locale, naţionale, regionale şi internaţionale implicate.

 

Congresul Internaţional de Turism Rural

 

Peste 100 de participanţi din ţară şi străinătate au participat la Congresul Internaţional de Turism Rural, eveniment organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC), parteneriat cu Federaţia Europeană a Turismului Rural – Eurogites.

La debutul Congresului, directorul executiv al Comisiei Regionale pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Zoltan Somogyi a declarat: “Cred că este un moment bun să ne întrebăm acum, după ce s-a constatat o revigorare a turismului de pe urma crizei, ce ramuri trebuie să dezvoltăm în continuare. Se observă o tendinţă a turiştilor de a căuta destinaţii turistice apropiate de casă, mai ieftine şi diverse, adică tocmai ceea ce oferă turismul rural. De aceea cred că este o idee foarte bună să susţinem acest tip de turism”.

Sorin Munteanu, consilierul pentru relaţia cu OMT al ministrului turismului a subliniat la rândul lui că ”Turismul rural reprezintă o componentă foarte importantă a turismului românesc care a cunoscut o dezvoltare în ultimii cinci ani, odată cu accesarea fondurilor europene. Strategic vorbind, turismul rural este unul dintre cele şase produse turistice integrate în brandul turistic al României.

Declaraţia adoptată la închiderea Congresului are şapte puncte şi sintetizează concluziile întâlnirii şi angajamentul de a continua colaborarea cu organismele internaţionale şi regionale din domeniul turismului, în general, şi al turismului rural, în special, în scopul promovării potenţialului turismului rural şi al atragerii unui număr sporit de turişti atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional.

Participanţii la Congres au subliniat progresul înregistrat în domeniul turismului rural, importanţa lui în conservarea patrimoniului natural şi cultural, dar şi necesitatea stabilirii de parteneriate locale şi naţionale cu mass-media, în scopul unei corecte informări a consumatorilor, astfel încât aşteptările acestora să fie îndeplinite într-un mod benefic.

Evenimentul a fost organizat sub înaltul patronaj al OMT, cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba şi al Consiliului Municipiului Alba Iulia.

Sursa: Horeca.ro.

About Romania Turistica

Salut Suntem echipa Romania-Turistica.ro si va oferim reteaua de bloguri Ro-Turistic.ro.

» has written 57 posts

3 Comments

 1. Turismul ar trebui sa fie principala sursa de venit a tarii, pentru ca avem un potential extraordinar, dar din pacate cei care doresc sa investeasca nu sunt ajutati suficient. Este foarte greu pentru cei care vor sa inceapa o afacere in acest domeniu, fara o investitie masiva.

 2. Cristian spune:

  intr-adevar s-a inregistrat o evolutie usoara a turismului rural in Romania, insa mai este mult de munca pana o sa facem un brand autohton din asta..

 3. Horeca spune:

  In Romania avemde toate, avem munti, avem campii si mare, din pacate nu facem nimic cu asta si statul nu ajuta aproape deloc turismul. Sper ca pe viitor sa se schimbe lucrurile in bine.


Linkuri Turism

 • Cazare in Eforie Nord Eforie Nord este cea mai populara statiune turistica de pe litoralul romanesc, locul in care turistii pot gasi cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni si hoteluri de 2 stele , pana la cele mai luxoase locatii de 4 si 5 stele. Gasiti aici tarife act 10
 • Cazare la Pensiuni in Romania Daca doriti sa gasiti o pensiune pentru a petrece un week-end la un gratar cu prietenii undeva in Romania, acesta este site-ul cel mai potrivit aici veti gasi numai pensiuni cu detalii despre dotarile locatiilor prezentate. 0
 • Cresa Toffy & Joy Cresa Toffy & Joy Braosv 0
 • Litoralul Romanesc Pe LItoral-Romania.ro se sunt prezentate numeroase oferte de cazare Hoteluri si Pensiuni de pe litoralul Romanesc. De asemenea se pot face rezervari direct la proprietari. 0
 • Pensiuni Munte Pentru cei ce cauta o pensiune la munte, Pensiuni-Montane.ro prezinta sute de oferte de cazare la pensiuni din Romania, evident in zone montane. 0