Plajele de pe Litoralul Mării Negre au fost curăţate şi sunt pregătite pentru minivacanţa de Paşte

aprilie 21st, 2011 LitoralPasteStiri turism 0 Comments

Plajele de pe Litoralul Mării Negre au fost curăţate şi sunt pregătite să găzduiască manifestările organizate în perioada sărbătorilor de Paşte pentru localnici şi pentru turişti, susţin reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL).

Plaja la Vama Veche - Foto Romania Turistica

Plaja la Vama Veche - Foto Romania Turistica

Potrivit unui comunicat al ABADL, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa a depus eforturi de igienizare a tuturor plajelor, dar şi de colectare a nisipului de pe promenadă.

“S-au efectuat lucrări de igienizare, de compensare cu nisip a zonelor erodate, lucrări de nivelare, afânare şi ecologizare cu utilaje specializate. De asemenea, a fost colectat şi nisipul de pe promenadă, rezultat în urma furtunilor din sezonul rece”, afirmă responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton.

Din acest motiv, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a impus mai multe restricţii organizatorilor manifestărilor ce vor avea loc în noaptea de Înviere pe plaje. Astfel, pe perioada desfăşurării acestor manifestări, nu este permisă aruncarea, introducerea sau depozitarea deşeurilor de orice fel pe plajă şi în apa mării, iar la finalizarea activităţii plaja va fi ecologizată, salubrizată şi adusă la starea iniţială. Totodată, cei care vor merge la aceste manifestări sunt rugaţi să dea dovadă de civilizaţie şi să folosească coşurile de gunoi amenajate la limita plajelor.

Mii de constănţeni şi turişti sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă noaptea, la Utrenia Învierii ce va fi oficiată pe plaja Modern din Constanţa şi pe plaja din faţa Hotelului “President” din Mangalia.

De asemenea, reprezentanţii ABADL mai spun că, până la această dată, au fost deja predate în totalitate plajele către operatorii care deţin contracte de închiriere mai vechi şi în proporţie de 80 la sută către operatorii de plaje care au câştigat licitaţiile organizate anul acesta.

“Pe măsură ce se vor încheia formalităţile legale, se va trece imediat la predarea plajelor către noii operatori”, a mai precizat Cătălin Anton.

Sursa:  Mediafax.ro

Tags

About Romania Turistica

Salut Suntem echipa Romania-Turistica.ro si va oferim reteaua de bloguri Ro-Turistic.ro.

» has written 57 posts

No Comments


Linkuri Turism

  • Cazare in Eforie Nord Eforie Nord este cea mai populara statiune turistica de pe litoralul romanesc, locul in care turistii pot gasi cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni si hoteluri de 2 stele , pana la cele mai luxoase locatii de 4 si 5 stele. Gasiti aici tarife act 10
  • Cazare la Pensiuni in Romania Daca doriti sa gasiti o pensiune pentru a petrece un week-end la un gratar cu prietenii undeva in Romania, acesta este site-ul cel mai potrivit aici veti gasi numai pensiuni cu detalii despre dotarile locatiilor prezentate. 0
  • Cresa Toffy & Joy Cresa Toffy & Joy Braosv 0
  • Litoralul Romanesc Pe LItoral-Romania.ro se sunt prezentate numeroase oferte de cazare Hoteluri si Pensiuni de pe litoralul Romanesc. De asemenea se pot face rezervari direct la proprietari. 0
  • Pensiuni Munte Pentru cei ce cauta o pensiune la munte, Pensiuni-Montane.ro prezinta sute de oferte de cazare la pensiuni din Romania, evident in zone montane. 0