Hotelurile, deschise obligatoriu pe toata perioada sezonului estival

martie 21st, 2011 Legislatie TurismLitoralStiri turism 0 Comments

Operatorii din turism vor fi obligati sa mentina deschise unitatile hoteliere pe intreaga perioada a sezonului estival, respectiv 1 mai-1 octombrie, si sa reabiliteze structurile astfel incat sa asigure “un peisaj optim, atragator, care sa incante si atraga turistii pe litoral”, a decis Guvernul, potrivit Mediafax.

Eforie NordPrevederile au fost introduse in proiectul legii turismului, aprobat in sedinta de duminica a Guvernului si transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare in regim de urgenta, a anuntat ministrul de resort, Elena Udrea.

Ministrul a aratat ca va fi creat si un sistem propriu de gestiune a informatiilor din domeniu, avand in vedere ca datele transmise prin Institutul National de Statistica nu sunt “deloc relevante” pentru realitatile din turism.

Administrarea plajelor va reveni doar operatorilor din statiune, fiind instituita si o taxa hoteliera de 1%, din care 50% va fi varsata la autoritatea locala, iar restul va fi folosit pentru proiecte de dezvoltare turistica.

Legea turismului reglementeaza infiintarea parcurilor turistice, a asociatiilor de dezvoltare si promovare a turismului la nivel regional, elaborarea unui Registru al patrimoniului turistic, precum si crearea ulterioara, prin hotarare de guvern, a unei entitati speciale pentru promovarea turismului.

Noua structura va fi condusa de catre un director numit de catre ministru, dar va include si reprezentanti ai industriei de profil.

Ministrul a mai aratat ca se discuta si varianta ca operatorii care mentin deschise unitatile hoteliere mai mult de sase luni sa achite doar jumatate din impozit.

Sursa: Bloombiz.ro.

About Romania Turistica

Salut Suntem echipa Romania-Turistica.ro si va oferim reteaua de bloguri Ro-Turistic.ro.

» has written 57 posts

No Comments


Linkuri Turism

  • Cazare in Eforie Nord Eforie Nord este cea mai populara statiune turistica de pe litoralul romanesc, locul in care turistii pot gasi cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni si hoteluri de 2 stele , pana la cele mai luxoase locatii de 4 si 5 stele. Gasiti aici tarife act 10
  • Cazare la Pensiuni in Romania Daca doriti sa gasiti o pensiune pentru a petrece un week-end la un gratar cu prietenii undeva in Romania, acesta este site-ul cel mai potrivit aici veti gasi numai pensiuni cu detalii despre dotarile locatiilor prezentate. 0
  • Cresa Toffy & Joy Cresa Toffy & Joy Braosv 0
  • Litoralul Romanesc Pe LItoral-Romania.ro se sunt prezentate numeroase oferte de cazare Hoteluri si Pensiuni de pe litoralul Romanesc. De asemenea se pot face rezervari direct la proprietari. 0
  • Pensiuni Munte Pentru cei ce cauta o pensiune la munte, Pensiuni-Montane.ro prezinta sute de oferte de cazare la pensiuni din Romania, evident in zone montane. 0