România, slab promovată la târgul de turism Holiday Market

martie 20th, 2011 Promovare TuristicaStiri turismTarguri Turism 0 Comments

România nu este una din destinaţiile cele mai promovate la târgul de turism Holiday Market, deschis în perioada 17-20 martie la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Majoritatea vizitatorilor gasesc oferte de vacanţele în străinătate, de reduceri şi de preţuri de până la 500 de euro.

“Faptul că vizitatorii nu se interesează la târgul ăsta de România se explică prin faptul că românul are impresia că îşi cunoaşte ţara. De aceea nu sunt adeptul conceptului de promovare a turismului românesc în România”, a afirmat Dragoş Anastasiu, preşedintele grupului Eurolines, citat de Mediafax.

 

Pe de altă parte, Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45, susţine că românii nu sunt interesaţi de pachetele turistice oferite în ţară pentru că lipseşte promovarea turismului românesc pe plan local. Doar 10% din cei ce vizitează standul Paralela 45 sunt interesaţi de vacanţe în România.

“România ca destinaţie turistică pentru români nu are brand. Rugăm Ministerul Turismului să mai bage nişte bani pentru promovare pe piaţa internă” a declarat Alin Burcea.

România, slab promovată la târgul de turism

Unul dintre vizitatori se arată neplăcut surprins de slaba prezenţă a destinţiilor turistice locale: “Delta, un puct unic de atracţie al turismului românesc, nu este prezentă la târg şi nu este promovată nici măcar la standul Ministerului Turismului. Apoi, lipsesc cu desăvârşire pachetele destinate vânătorilor şi pescarilor”, a declarat acesta.

Slaba promovare a turismului Românesc este confirmată şi de turoperatorii străini.

Istvan Horvath, proprietarul agenţiei de turism Imola Tours din Ungaria, a declarat: “Ar trebui să fie prezente toate regiunile ţării, toate porturile, toate vestigiile culturale, muntele, agroturismul, pârtiile de ski, ca să le prezinţi turiştilor. Aici suntem doar agenţii de turism care valorifică majoritar destinaţiile externe. Aici nu e reprezentată România, ci agenţiile româneşti care vând programe externe”, afirmă Horvath.

Proprietarul Imola Tours a adaugat că în timp ce la târgul de la Budapesta România a avut un stand de 180 de metri pătraţi, unde au fost prezenţi aproape 100 de turoperatori, la târgul de la Bucureşti abia dacă sunt prezente câteva agenţii din străinătate.

via Târgul de turism Holiday Market: Vizitatorii, interesaţi de vacanţele în străinătate şi de reduceri.

Tags

About Romania Turistica

Salut Suntem echipa Romania-Turistica.ro si va oferim reteaua de bloguri Ro-Turistic.ro.

» has written 57 posts

No Comments


Linkuri Turism

  • Cazare in Eforie Nord Eforie Nord este cea mai populara statiune turistica de pe litoralul romanesc, locul in care turistii pot gasi cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni si hoteluri de 2 stele , pana la cele mai luxoase locatii de 4 si 5 stele. Gasiti aici tarife act 10
  • Cazare la Pensiuni in Romania Daca doriti sa gasiti o pensiune pentru a petrece un week-end la un gratar cu prietenii undeva in Romania, acesta este site-ul cel mai potrivit aici veti gasi numai pensiuni cu detalii despre dotarile locatiilor prezentate. 0
  • Cresa Toffy & Joy Cresa Toffy & Joy Braosv 0
  • Litoralul Romanesc Pe LItoral-Romania.ro se sunt prezentate numeroase oferte de cazare Hoteluri si Pensiuni de pe litoralul Romanesc. De asemenea se pot face rezervari direct la proprietari. 0
  • Pensiuni Munte Pentru cei ce cauta o pensiune la munte, Pensiuni-Montane.ro prezinta sute de oferte de cazare la pensiuni din Romania, evident in zone montane. 0