Proiect de promovare a zonei turistice Moldova in valoare de 1 milion euro

februarie 27th, 2011 EconomicPromovare TuristicaStiri turism 0 Comments

După 12 luni de la demararea acestui proiect se aşteaptă ca numărul de turişti să crească cu 15%

Asociaţia Infoturism a demarat  proiectului “Promovare online şi offline a obiectivelor naturale şi antropice cu potenţial turistic major, zona Nord-Est”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar valoarea totală a proiectului este de 1.003.898,64 lei, din care: valoarea totală eligibilă este de 735.422,42 lei (finanţare nerambursabilă şi contribuţia beneficiarului); valoarea neeligibilă estimată inclusiv TVA aferentă acesteia este de 91.974,84 lei; valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile este de 176.501,38 lei, au anunţat reprezentanţii Asociaţia Infoturism, o organizaţie neguvernamentală.

Proiectul se va deşfasură pe o perioadă de 12 luni.

“În cadrul acestui proiect vor fi promovate 70 de obiective turistice din Moldova care nu au fost valorificate până acum. Investiţia în acest proiect depăşeşte 1 milion de euro şi suma aceasta va ajuta la crearea unui portal, promovarea acestui site şi alte activităţi. Ne aşteptăm ca această promovare să crească numărul de vizitatori, care vor ajunge în Moldova, cu 5-15%” , a declarat Stelian Mitu, manager proiect în cadrul unei conferinţe. “Am depus actele pentru finanţare în ianuarie 2010, iar în februarie anul curent Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat această cerere”, a mai adăugat Stelian Mitu.

Infrastructura şi cazarea sunt deficitare în această zonă, dar trebuie ca Moldova să fie promovată

“Una din marile noastre probleme în România este promovarea. Dacă un turist din străinătate caută un site care să conţină toate informaţiile despre România nu va găsi. Dar un prim-pas este acest proiect care va aduce toate informaţiile necesare despre Moldova, o regiune din România. Moldova este o zonă cu potenţial, dar până în momentul de faţă sub 25% dintre obiectivele care se găsesc aici sunt promovate” , a spus Traian Bădulescu, consultant turism.
Este adevărat că infrastructura şi cazarea sunt deficitare, dar trebuia să se pornească de undeva. Numărul de pensiuni este în creştere, dar hotelurile din regiune sunt între 1 şi 3 stele. Aşadar iniţiatorii acestui program mizează pe creşterea numărului de turişti pe baza promovării acestei regiuni, iar cu banii proveniţi de la aceşti turişti să se înceapă o dezvoltare a acestei zone cu ajutorul autorităţilor şi a localnicilor.

Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea şi consolidarea turismului intern

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea cu impact naţional a potenţialului turistic al produselor mai puţin cunoscute specifice Regiunii Nord-Est, creşterea atractivităţii turistice a Regiunii Nord-Est, a ofertei turistice şi a investiţiilor, asigurând baza de informare necesară pentru atragerea şi orientarea turiştilor.
Se vizează promovarea cu impact naţional a unor resurselor turistice specifice ale Regiunii Nord- Est, componente ale mediului natural şi antropic, anume obiective turistice de mare potenţial care în acest moment sunt insuficient cunoscute şi promovate.

Sursa:  Curierul National, » vezi articolul original

About Romania Turistica

Salut Suntem echipa Romania-Turistica.ro si va oferim reteaua de bloguri Ro-Turistic.ro.

» has written 57 posts

No Comments


Linkuri Turism

  • Cazare in Eforie Nord Eforie Nord este cea mai populara statiune turistica de pe litoralul romanesc, locul in care turistii pot gasi cazare pentru toate buzunarele, de la pensiuni si hoteluri de 2 stele , pana la cele mai luxoase locatii de 4 si 5 stele. Gasiti aici tarife act 10
  • Cazare la Pensiuni in Romania Daca doriti sa gasiti o pensiune pentru a petrece un week-end la un gratar cu prietenii undeva in Romania, acesta este site-ul cel mai potrivit aici veti gasi numai pensiuni cu detalii despre dotarile locatiilor prezentate. 0
  • Cresa Toffy & Joy Cresa Toffy & Joy Braosv 0
  • Litoralul Romanesc Pe LItoral-Romania.ro se sunt prezentate numeroase oferte de cazare Hoteluri si Pensiuni de pe litoralul Romanesc. De asemenea se pot face rezervari direct la proprietari. 0
  • Pensiuni Munte Pentru cei ce cauta o pensiune la munte, Pensiuni-Montane.ro prezinta sute de oferte de cazare la pensiuni din Romania, evident in zone montane. 0